KennisBank Biologische Landbouw en Voeding
Actueel

Geavanceerd zoeken



donderdag 13 augustus 2009

Voedselkwaliteit, veiligheid en gezondheid van biologische producten


Bij biologisch gehouden varkens en kippen komen minder antibioticaresistente bacteriën voor dan in de gangbare veehouderij. Dat staat in het rapport 'Voedselkwaliteit, veiligheid en gezondheid van biologische producten'. Het rapport van het Rikilt en het Louis Bolk Instituut zet vergelijkend onderzoek tussen biologische en gangbare landbouw op een rij. De samenstellers verwijzen naar onderzoek van het Rikilt dat aantoonde dat varkens en kippen in de biologische veehouderij bacterieën bij zich dragen die minder resistent zijn tegen antibiotica dan de bacterieën bij varkens en kippen in de gangbare veehouderij. Ook wordt veel aandacht besteed aan de samenstelling en de voedselveiligheid van de producten en het effect van de consumptie van biologische producten op de
gezondheid met een overzicht van recente literatuur.

| Details | volledige tekst |

Geen opmerkingen: