KennisBank Biologische Landbouw en Voeding
Actueel

Geavanceerd zoeken



maandag 22 juni 2009

Hoe vet- en eiwitgehalten verhogen in biologische geitenmelk?

In de biologische veehouderij worden geitenhouders beperkt in hun maatregelen om vet- en eiwitgehalten te verhogen, door de biologische regelgeving. Door deze maatregelen ligt het vetgehalte in de biologische geitenmelk significant lager dan in de gangbare geitenhouderij. Aangezien 80 % van de biologische geitenmelk wordt verwerkt tot kaas, is verhoging van het vet- en eiwitgehalte tevens gewenst. Biologische geitenhouders willen graag meer mogelijkheden hebben om de vet- en eiwitgehalten in de geitenmelk te verhogen. In dit onderzoek is vooral aandacht besteed aan de voeding en de genetica. In het eerste deel een probleeminventarisatie, in het tweede deel is er aandacht voor voeding, met daarin speciale aandacht voor eiwit en vet en in het laatste deel is er vooral aandacht voor de genetica.

Details | Volledige tekst

Geen opmerkingen: