KennisBank Biologische Landbouw en Voeding
Actueel

Geavanceerd zoeken



dinsdag 30 september 2008

Selecteren op smaak

Bron: BioKennis
Hoe belangrijk is smaak? Hoe onderscheiden biologische groenten en fruit zich ten opzichte van andere varianten in de markt? Welke rol speelt de veredeling hierbij. Deze vragen staan centraal in het verkennend onderzoek uitgangsmateriaal voor smaakvolle producten. Het doel van dit project was overzicht te verschaffen in de stand van de kennis en de meest recente onderzoekservaringen rondom smaak in de biologische keten. Hiertoe zijn de Nederlandse onderzoeksprojecten gericht op smaak geïnventariseerd. Naast de resultaten uit onderzoek zijn ook de obstakels voor verdere toepassing van deze resultaten in het overzicht opgenomen. De inventarisatie leverde inzichten op in de achtergronden van de relatie tussen smaak en biologisch. Ook kwam er meer duidelijkheid over de relatie tussen de afzetmarkt en het belang van het kenmerk smaak.

De resultaten zijn beschreven in het rapport Uitgangsmateriaal voor smaakvolle producten : kan plantaardig uitgangsmateriaal bijdragen aan de profilering van de biologische sector als leverancier van gezonde en smaakvolle producten?

| Details | volledige tekst |

Geen opmerkingen: